nieuws

Nieuws over Noorderlijn? we vertellen het hier.

9 Juli 2020

Parking Operaplein open vanaf 10 juli

De gloednieuwe parking onder het Operaplein is een feit. In de loop van vrijdag 10 juli nemen we de parking, verspreid over 3 verdiepingen, in gebruik. Ze biedt plaats aan 338 wagens. Vanaf het najaar biedt uitbater Indigo ook deelwagens, Indigo fietsen en elektrische scooters aan.

 

lees verder
27 Juni 2020

Update werken Noorderlijn

De komende maanden staat er nog heel wat te gebeuren. We vervangen de nutsleidingen aan de Lange Nieuwstraat, we werken de Kipdorpvest verder af, verhuizen naar het laatste kwadrant op de Rooseveltplaats en leggen de kruispunten aan in de Van Ertbonstraat, Gemeentestraat en Van Stralenstraat.

Zo gaan we de finale fase van de werken Noorderlijn in. Tegelijkertijd zijn er in de binnenstad nog een aantal belangrijke werken bezig, zoals bijvoorbeeld op de Plantin en Moretuslei. Hierbij een update. 

lees verder
18 Mei 2020

Tunnels onder Operaplein gaan open

Woensdag 20 mei gaan de tunnels onder het Operaplein open voor verkeer. De tunnels, die de Jeanne en Jos Brabantstunnel gedoopt werden, zijn een van de laatste onderdelen van de Noorderlijn die in gebruik worden genomen. 

 

lees verder
17 Februari 2020
Leien

Bereikbaarheid garages Italiëlei

Woont u op de Italiëlei tussen de Violierstraat en de Rooseveltplaats? Schrijf u dan hier in en blijf op de hoogte van de bereikbaarheid van uw garage.

lees verder
22 Januari 2020
Rooseveltplaats

UPDATE: Bussen 700-lijnen opnieuw naar Rooseveltplaats

Vanaf vrijdag 24 januari rijden de lijnen 720, 762, 763, 764, 770, 771, 772, 775 en 776 weer naar de Rooseveltplaats.

lees verder
10 Januari 2020
Leien

Wijziging circulatie Van Boendalestraat en Korte Winkelstraat

Met de fasewissel op de Rooseveltplaats wijzigen er ook enkele rijrichtingen in de universiteitsbuurt. 

lees verder
8 Januari 2020
Rooseveltplaats

Bereikbaarheid tijdens werken Rooseveltplaats

6 januari startten de werken aan het derde kwadrant (cafés) van de Rooseveltplaats. Tegelijkertijd starten we aan de ventweg op de Italiëlei tussen de Rooseveltplaats en de Violierstraat. Vanaf 15 januari zijn de Violierstraat en de Osystraat afgesloten voor verkeer. De werken zijn deze zomer afgerond.

lees verder
20 December 2019
Rooseveltplaats

Ingebruikname kwadrant UGC

Maandag 6 januari neem je de bussen 410 tot en met 429 op de nieuwe busperrons naast de UGC en start de heraanleg van het kwadrant 'Cafés', de kant van de horeca.  

lees verder
8 December 2019
Openingsfeest

Expeditie Noorderlijn

Na bijna 4 jaar intensief werken is het zover. Vanaf 8 december rijdt de tram op de Noorderleien en heropent het premetrostation Opera! Dat vieren we graag met u! 

lees verder
8 November 2019
Algemene info

Infopunt enkel nog open op afspraak

Vanaf volgende week is het infopunt enkel nog bereikbaar op afspraak. U kan gemakkelijk een afspraak maken via info@noorderlijn.be of telefonisch via 03/22.11.333.
lees verder
29 Oktober 2019
Omgeving Operaplein

Start werken omgeving Kipdorpbrug

Vanaf 5 november start de aannemer met de heraanleg van de zone ter hoogte van de Kipdorpbrug, Sint-Jacobsmarkt en Molenbergstraat. In de eerste fase pakken we de noordelijke kant van het kruispunt aan. Deze werken hebben een impact op het verkeer.
lees verder
11 Oktober 2019
Tunnelplaats

Tunnelplaats: start laatste fase heraanleg

Op 14 oktober start de aannemer aan het laatste deel van de heraanleg van de Tunnelplaats. Tijdens deze werken wordt het openbaar domein rond de Lins tower en de Noorse kerk afgewerkt. Tegen februari 2020 zijn de werken volledig klaar.

lees verder
8 Oktober 2019
Algemene info

Trams vanaf 8 december opnieuw langs Italiëlei met halteplaats Opera

De werken van de Noorderlijn aan de Italië- en Frankrijklei en het premetrostation Opera zijn bijna afgerond en de testritten van de tramlijnen 1 en 24 daar verlopen voorspoedig. De tramlijnen en het premetrostation zullen op 8 december in gebruik genomen worden, tijdens een feestweekend. De autotunnels en de parking openen volgend voorjaar.
lees verder
16 September 2019
Italiëlei

Cassiersstraat afgesloten vanaf 18 september

Door aanpassingswerken op het kruispunt van de Italiëlei en de Cassiersstraat, is dit kruispunt vanaf donderdag 18 september onderbroken. De aannemer legt er een middeneiland aan om het autoverkeer beter te begeleiden. Er is een omleiding voorzien via de Ellermanstraat.

lees verder
2 September 2019
Fr. Rooseveltplaats

Fasewissel op kruispunt Anneessensstraat en Gemeentestraat

Vanaf maandag 2 september gaat de verbinding tussen de Anneessensstraat en de Gemeentestraat weer open voor autoverkeer. Hierdoor hoeft het autoverkeer geen omleiding meer te volgen via de Van Ertbornstraat. Ook de fietsers hebben opnieuw meer ruimte.
lees verder
12 Augustus 2019
Algemene info

Infopunt gesloten op 15 en 16 augustus

Op 15 en 16 augustus is het infopunt gesloten. Ook telefo­nisch en via e-mail zijn we niet bereik­baar.

lees verder
9 Augustus 2019
Fr. Rooseveltplaats

Spoorwerken in de Gemeentestraat

In het weekend van 9, 10 en 11 augustus legt de aannemer de nieuwe spooraansluiting aan ter hoogte van de Gemeentestraat en Anneessensstraat. In dat weekend werkt de aannemer de klok rond.

lees verder
7 Augustus 2019
Fr. Rooseveltplaats

Fasewissel aan kruispunt Gemeentestraat en Anneessensstraat

Op het kruispunt van de Anneessensstraat en de Gemeentestraat aan de Franklin Rooseveltplaats is vandaag een fasewissel uitgevoerd. De doorgang van het kruispunt is onderbroken waardoor het autoverkeer een omleiding volgt via de busperrons richting de Van Ertbornstraat. Voetgangers kunnen steeds langs de werf.

lees verder
26 Juli 2019
Italiëlei

Eerste testrit op Italiëlei en Operaplein

De eerste testritten op de Italiëlei en het Operaplein zijn achter de rug. Als de testperiode vlot verloopt, kunnen reizigers in het najaar de tram nemen tussen de Havana-site en het zuiden van de stad.

lees verder
12 Juli 2019

Eerste deel De Keyserlei klaar

Gedaan met de groene loper naar de Meir. Het voetpad aan de winkelzijde en de rijweg van de De Keyserlei zijn klaar. Shoppers kunnen voortaan weer in stijl naar het shoppinghart van de stad.   

lees verder
4 Juli 2019
algemene info

Dit gebeurt er tijdens het bouwverlof

Op 15 juli start het bouwverlof. Tijdens deze periode is er minder activiteit op de werf, maar op sommige stukken werkt de aannemer door. Hier vindt u een overzicht van waar we werken.

lees verder
28 Juni 2019
Noorderlaan

Aannemer start deze zomer met aanleg Park and Ride Luchtbal

De werken voor de aanleg van de nieuwe Park and Ride Luchtbal starten deze zomer en zullen 1 jaar duren. De aannemer die de P+R Luchtbal zal bouwen is Antwerpse Bouwwerken. Zij werden vorige week door Lantis, naast de bouwheer van de Oosterweelverbinding eveneens de opdrachtgever voor de P+R’s rond Antwerpen, officieel aangesteld voor deze werken.

lees verder
20 Juni 2019
algemene info

Het infopunt verhuist naar een nieuwe locatie

Vanaf woensdag 26 juni zijn bezoekers welkom in het nieuwe infopunt op het Operaplein. Ons nieuwe adres is Frankrijklei 12.
lees verder
17 Juni 2019
archeologie

De kipdorpsite onder de loep

Was je één van de 8500 bezoekers afgelopen Noorderlijn publieksdag, maar kan je niet genoeg krijgen van de Kipdorpsite? Of kon je er helaas niet bij zijn? Geen nood. Dankzij deze 3D-modellen kan je alles (her)beleven.

lees verder
7 Juni 2019
eilandje

Proefritten naar Havenhuis

Wie op 13 en 14 juni op het Eilandje passeert, heeft veel kans om die dagen een tram naar het havenhuis te spotten. De trams vervoeren nog geen reizigers maar dienen om te checken of er nog aanpassingen aan de sporen nodig zijn.

lees verder
7 Juni 2019
Frankrijklei

Keerlus aan De Keyserlei afgesloten voor verkeer

lees verder
29 Mei 2019
Tunnelplaats

Rust even uit op de brouwerskelder

Wist je dat je voortaan even kan uitrusten bovenop de oude brouwerskelder? Op de hoek met de Tunnelplaats bouwden we zitbanken die de exacte locatie van de kelder markeren.

lees verder
29 Mei 2019
Leien

Van Boendalestraat en Korte Winkelstraat weer open

Maandag 3 juni wordt het stukje Italiëlei tussen de Van Boendalestraat en de Korte Winkelstraat opengesteld voor autoverkeer.

lees verder
28 Mei 2019
algemene info

Infopunt gesloten op 30 en 31 mei

Donderdag 30 en 31 mei is het infopunt gesloten. We helpen u graag verder op maandag 3 juni.

lees verder
14 Mei 2019
werfbezoek

Bezoek de grootste werf en archeologische site van 't Stad

Benieuwd naar hoe de grootste werf van Antwerpen er momenteel uitziet? Kruis dan alvast 16 juni aan in je agenda. Wandel een laatste keer mee onder het Operaplein en laat je verrassen door de indrukwekkende Kipdorpsite.

lees verder
10 Mei 2019

700 jaar oude Kipdorppoort komt een laatste keer piepen

Passeer op 11 en 12  mei langs de 700 jaar oude restanten van de Kipdorppoort. 

lees verder
10 Mei 2019
Italiëlei

Ventweg tussen Violierstraat en Vondelstraat bijna klaar

Midden mei gaat op de Italiëlei de ventweg tussen de Violierstraat en de Vondelstraat weer open voor verkeer.
lees verder
10 Mei 2019
Italiëlei

De laatste sporen op de Leien zijn gelegd

De sporen op de Antwerpse Leien zijn compleet. De aannemer heeft vandaag het laatste stukje ontbrekend spoor tussen de Italiëlei en de Kipdorpbrug gelegd. Als alles volgens planning verloopt dan rijdt tram 1 dit najaar over de Leien.
lees verder
30 April 2019
algemene info

Infopunt gesloten op 1 mei

Op woensdag 1 mei is het infopunt gesloten. Vanaf donderdag zijn we opnieuw bereikbaar via telefoon en e-mail. Wie dringende vragen heeft omtrent veilig­heid, neemt best contact op met de Blauwe Lijn van de politie op 0800 123 12.

lees verder
18 April 2019
Algemene info

Infopunt gesloten op 19 en 22 april

Op vrijdag 19 en maandag 22 april is het infopunt gesloten. Vanaf dinsdag zijn we opnieuw bereikbaar via telefoon en e-mail. Wie dringende vragen heeft omtrent veiligheid, neemt best contact op met de Blauwe Lijn van de politie op 0800 123 12.

lees verder
5 April 2019
Archeologie

De Kipdorpbrug komt dit weekend ook piepen aan de Rooseveltplaats

Aan de voetgangersdoorsteek tussen Rooseveltplaats en het Operaplein is een stukje te zien van het begin van de 16de-eeuwse Kipdorpbrug. De archeologen onderzoeken deze weken de eerste brugpijler en de landzijde van de brug.
lees verder
2 April 2019
Eilandje

Herstellingswerken Sint-Pietersvliet

Vanaf maandag 8 april voert de aannemer herstellingswerken uit op de Sint-Pietersvliet. Vanaf dan is het niet mogelijk om de straat in te rijden vanaf de Kaaien.

lees verder
29 Maart 2019
Tunnelplaats

Koeikensgracht weer open voor verkeer

De Koeikensgracht is weer open voor verkeer. De straat is voortaan een enkelrichtingstraat naar de Leien toe.

lees verder
27 Maart 2019
Tunnelplaats

Nieuwe bomen op de Tunnelplaats

Deze week zijn we gestart met het aanplanten van de nieuwe bomen op de Tunnelplaats. in totaal komen er meer dan 100 nieuwe bomen bij.

lees verder
20 Maart 2019
Italiëlei

Daar is de trambrug aan de Kipdorpsite

Vorige week is de trambrug ter hoogte van de archeologische site geplaatst. Een speciale montagekraan heeft de drie brugdelen op hun plaats gebracht.
lees verder
15 Maart 2019
Eilandje

UPDATE Start heraanleg Asiadok Oostkaai

Binnenkort start de heraanleg van Asiadok Oostkaai. Daar vernieuwen we onder andere het wegdek en het fietspad.

lees verder
12 Maart 2019
Leien

Fiets- en voetpad westzijde Italiëlei in gebruik

Voortaan fiets en wandel je in stijl over het nieuwe voet- en fietspad aan de westzijde van de Italiëlei. 

lees verder
27 Februari 2019
Italiëlei

Rioleringswerken Vondelstraat

Tijdens het krokusverlof van 4 tot 8 maart hebben er rioleringswerken plaats op de hoek van de Vondelstraat met de Italiëlei. Voor deze werken wordt er één rijstrook ingenomen op de Italiëlei.

lees verder
22 Februari 2019
Tunnelplaats

Fase 2 heraanleg kruispunt Hessenplein

UPDATE: De werken aan de volgende fase van de heraanleg van het kruispunt Hessenplein - Oudeleeuwenrui starten ten vroegste op dinsdag 5 maart 2019. De werken duren ongeveer tot midden april. 

lees verder
19 Februari 2019
Opera

Zo ziet de ondergrond eruit

Passeer je regelmatig langs de werf, dan weet je ongetwijfeld hoe hij er bovengronds uitziet. De ondergrond daarentegen is voor velen een mysterie. In ons filmpje lichten we alvast een tipje van de sluier...

lees verder
13 Februari 2019
Eilandje

Rioleringswerken Bataviastraat

Vanaf maandag 25 februari voert de aannemer werken aan de riolering in de Bataviastraat uit .

lees verder
25 Januari 2019
Tunnelplaats

Start werken kruispunt Hessenplein - Ankerrui

Begin februari start de volgende fase van het project Tunnelplaats met de heraanleg van het kruispunt Hessenplein - Oude Leeuwenrui - Ankerrui.

lees verder
23 Januari 2019
Italiëlei

Eerste bomen op de Italiëlei geplant

De eerste bomen op de Italiëlei zijn een feit. Nu nog even wachten op de blaadjes.

lees verder
16 Januari 2019
Eilandje

Nachtwerken kruispunt Kattendijkdok-Oostkaai - Londenstraat

Komende weken voert de aannemer bovenleidingswerken uit op het kruispunt Kattendijkdok-Oostkaai - Londenstraat en in de Mexicostraat. Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, vinden de werken 's nachts tussen 22 en 5 uur plaats.

lees verder
20 December 2018
Algemene info

Bekijk hier de nieuwe timing

De opdrachtgevers van de Noorderlijn, respectievelijk De Lijn, de stad Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), zijn in februari 2018 een eerste keer door aannemer TramContractors in kennis gesteld van de vertragingen op de werken. Onlangs bezorgde de aannemer een geactualiseerde planning.

lees verder
20 December 2018
Algemene info

Bouwverlof tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is het bouwverlof en zal er geen activiteit zijn op de werf. Ook het infopunt is gesloten tussen 24 december en 1 januari. Vanaf 2 januari is iedereen weer welkom.

lees verder
20 December 2018
Archeologie

Opgravingen Noorderplaats

In het kader van de aanleg van de trambusbaan aan de Noorderplaats werd het muurwerk van het 16de-eeuwse bastion Schijn van de Spaanse Omwalling vrij gelegd

lees verder
19 December 2018
Lichtput

En toen was er een dak...

Is het een vogel? Is het een ufo? Nee, dat is het niet. Het is het dak van de lichtput dat je aan de hemel ziet.

lees verder
19 December 2018
Italiëlei

Fasewissel Italiëlei

Donderdag 20 december schuift de werfzone op de Italiëlei naar de gevel tussen de Van Boendalestraat en de Korte Winkelstraat.
lees verder
19 December 2018
Operaplein

Dit was De Warmste Werf

Op zondag 16 december organiseerden we voor De Warmste Week van Studio Brussel De Warmste Werf. De uitverkochte werfrondleidingen waren een groot succes! Dankzij de 473 bezoekers konden we het totale bedrag van 7.095 euro inzamelen voor Wapper VZW en DVC Sint-Jozef. Bedankt iedereen voor de warme steun.
lees verder
5 December 2018
Italiëlei

Laaste fase gaat in op de Noorderplaats

Donderdag 6 december gaat de laatste fase op de Noorderplaats in. Het autoverkeer rijdt dan ter hoogte van de AP Hogeschool op de nieuwe hoofdrijbaan staduitwaarts. De werfzone verschuift naar de middenberm waar we de tramsporen en haltes aanleggen. Ook in de Ellermanstraat wisselt de werfzone van kant.
lees verder
27 November 2018
Tunnelplaats

Asfalteringswerken Ankerrui

Dinsdag 11 december asfalteert de aannemer de Ankerrui-Noord

lees verder
26 November 2018
Operaplein

Bezoek De Warmste Werf op zondag 16 december

Op zondag 16 december organiseert Noorderlijn met De Warmste Werf betalende werfbezoeken voor het goede doel. Er zijn ook food trucks op het Operaplein waar iedereen een hapje en/of drankje kan nuttigen om het goede doel te steunen.
lees verder
19 November 2018
Italiëlei

Fasewissel op Italiëlei

Op 21 november verhuist de werfzone op de Italiëlei naar de gevels tussen de Cassiersstraat en de Ellermanstraat. De nieuwe hoofdrijbaan gaat dan in gebruik. Fietsers blijven op het tijdelijk fietspad op de trambaan.
lees verder
8 November 2018
Eilandje

Tractiestation Straatsburgbrug krijgt vorm

De afwerking van het tractiestation aan de Straatsburgbrug is volop aan de gang. Binnenkort kan je hier van het uitzicht op het Havenhuis komen genieten.

lees verder
7 November 2018
Hardenvoortviaduct

Eerste deelfase renovatie Hardenvoortviaduct van start

Vanaf 8 november gaat de eerste deelfase in voor de renovatie van het Hardenvoortviaduct. Autoverkeer blijft steeds mogelijk tijdens de werken.

lees verder
29 Oktober 2018

Donderdag en vrijdag geen activiteit op de werf

Op donderdag 1 en vrijdag 2 november werkt de aannemer niet. 

lees verder
26 Oktober 2018
Italiëlei

Aanleg nieuwe voetpad Italiëlei

De aannemer start met de aanleg van het nieuwe voetpad op de Italiëlei langs de kant van de FOD Financiën. Om dit te verwezenlijken zullen voetgangers vanaf volgende week over de fundering van het nieuwe fietspad gestuurd worden tussen de Ellermanstraat en de Tunnelplaats.
lees verder
23 Oktober 2018
Tunnelplaats

Rioleringswerken kruispunt Zeevaartstraat

Op 24 en 25 oktober is het enkel mogelijk om de Zeevaartstraat uit te rijden. Inrijden doe je via de Godefriduskaai.

lees verder
23 Oktober 2018
Hardenvoortviaduct

Voorbereidende werken op Hardenvoortviaduct

De renovatie van het Hardenvoortviaduct - de verbinding tussen de Ijzerlaan en de Italiëlei - gaat bijna van start. Daarom voert de aannemer vanaf 29 oktober voorbereidende werken uit.
lees verder
19 Oktober 2018
Italiëlei

Wat is er gebeurd met de bomen op de Leien?

Bij de heraanleg van de Leien hebben we een heleboel zieke bomen moeten kappen. Maar wat is er nu eigenlijk gebeurd met deze bomen? Sam Ponette geeft ze een tweede leven als meubelstuk of ander gebruiksvoorwerp.
lees verder
17 Oktober 2018
Operaplein

Tunnel baant zich een weg door ondergrond

De puzzel van de ondergrond wordt alsmaar duidelijker. Terwijl de tunnel gestaag verder kruipt onder het Operaplein, krijgt de parking ook stilaan vorm. 

lees verder
5 Oktober 2018
Archeologie

Archeologen leggen Brouwersbuis bloot

Op de Italiëlei is ter hoogte van de Goudbloemstraat een deel van de oude Brouwersbuis opengelegd. 

lees verder
2 Oktober 2018
De Keyserlei

Heraanleg De Keyserlei gestart

Wie regelmatig van het Centraal station naar de Meir wandelt, heeft het vast al gezien. Onze groene loper is een stuk opgeschoven. Dat komt doordat de definitieve heraanleg van de De Keyserlei van start is gegaan. Over enkele maanden flaneer je hier over een aangename wandelboulevard naar het Operaplein.

lees verder
21 September 2018
Hardenvoortviaduct

Werken Hardenvoortviaduct gaan volgende fase in

Vanaf maandag 24 september start de volgende fase op het Hardenvoortviaduct dat de Noorderlaan met de Italiëlei verbindt. De werfzone op de hoek van de AP Hogeschool breidt verder uit. Hierdoor is er een impact op autoverkeer en het openbaar vervoer.
lees verder
14 September 2018
Eilandje

Tram 70 brengt je van Luchtbal naar het Eilandje

Sinds zaterdag 15 september spoor je met tram 70 van park-and-ride Luchtbal in 14 minuten naar het MAS.

lees verder
14 September 2018
Archeologie

Archeologen leggen 700 jaar oude stadspoort aan Kipdorp bloot

Antwerpse stadsarcheologen leggen op dit moment de fundamenten van de middeleeuwse Kipdorppoort vrij op het kruispunt van de Italiëlei en de Kipdorpbrug. Het gaat om restanten van een gebouw dat dateert uit het begin van de 14de eeuw.
lees verder
13 September 2018
Luchtbal

Laat gratis je fiets nakijken!

Maandag 17 september organiseert Noorderlijn een nazichtactie voor fietsers aan de P+R Luchtbal ter hoogte van de Ekersesteenweg. Breng je fiets tussen 7.30 uur en 10 uur binnen en een professionele fietsenmaker kijkt hem voor je na. Zo is je fiets alvast klaar voor de winter!

lees verder
11 September 2018
Italiëlei

Overzicht planning Italiëlei

Nadat de aannemer zich tijdens de zomer geconcentreerd heeft op de afwerking van de Noorderlaan kunnen de ploegen terug aan de slag op de Italiëlei.

lees verder
5 September 2018
Operaplein

Schaken op het Operaplein

In samenwerking met de Schaakliga Antwerpen vzw organiseren we zaterdag 8 september een schaakevenement op het Operaplein.

lees verder
29 Augustus 2018
Tunnelplaats

Fase 3 Tunnelplaats van start

Begin september start de heraanleg van de Ankerrui-Noord. Vanaf dan is de Koeikensgracht en de Ankerrui-Noord afgesloten voor verkeer.

lees verder
29 Augustus 2018
Noorderlaan

Asfalteringswerken fietspad Noorderlaan

Vanaf woensdagnacht 29 augustus werkt de aannemer nog tot vrijdagochtend 31 augustus het fietspad af op de Noorderlaan. Op verschillende plaatsen zijn herstellingen uitgevoerd en wordt het asfalt vernieuwd voor een beter comfort van de fietsers.
lees verder
29 Augustus 2018
Fr. Rooseveltplaats

Kruispunten Van Ertborn­straat en Kipdorp­vest terug open

De nieuwe tramsporen aan de kruispunten zijn afgewerkt. In de loop van donderdag 30 augustus worden de kruispunten terug opengesteld en is doorgaand verkeer terug mogelijk.
lees verder
29 Augustus 2018
Italiëlei

Kruispunt Paardenmarkt opnieuw dubbelrichting

Momenteel voert de aannemer de laatste werken uit om het kruispunt aan de Paardenmarkt opnieuw open te stellen in de beide richtingen.

lees verder
29 Augustus 2018
Operaplein

Gratis kleinschalige evenementen op Operaplein

Noorderlijn organiseert enkele kleinschalige evenementen om de buurtbewoners en bezoekers van de stad te laten kennismaken met het nieuwe Operaplein. Op donderdag 30 augustus zijn er heel wat gratis animaties tussen 13 uur en 17 uur.
lees verder
20 Augustus 2018
Operaplein

Bouw tunnelkokers autotunnel gestart

Ondergronds is de aannemer gestart met de bouw van de tunnelkokers.

lees verder
20 Augustus 2018
Noorderlaan

Wijzigingen fietspad Noorderlaan

Vannacht voert de aannemer asfalteringswerken uit aan het fietspad op de Noorderlaan langs de kant van de bedrijven. In de loop van dinsdagmiddag gaat het fietspad in gebruik tussen de Groenendaallaan en de Korte Wielenstraat.
lees verder
7 Augustus 2018
Eilandje

Mexicobruggen gesperd

Van 11 tot en met 14 augustus voert de haven herstellingswerken uit aan de Mexicobruggen.

lees verder
6 Augustus 2018
Fr. Rooseveltplaats

Tram rijdt over nieuwe sporen naar Melkmarkt

Met de spoorwerken op de Rooseveltplaats en de Kipdorpbrug stond de aannemer afgelopen weekend voor een titanenklus . Maar het is gelukt! Vanochtend spoorde de tram weer naar de Melkmarkt. 

lees verder
2 Augustus 2018
Felixatelier

Ontdek de pracht van de gracht tijdens de Museumnacht

Benieuwd naar wat onze archeologen allemaal hebben opgedolven uit de gracht? Ga dan zaterdag tijdens de Museumnacht zeker eens een kijkje nemen in het Felixatelier.

lees verder
31 Juli 2018
Fr. Rooseveltplaats

Aannemer werkt heel weekend aan tramsporen

Het aankomende weekend van 3, 4 en 5 augustus werkt de aannemer de klok rond aan de tramsporen op de Kipdorpbrug en de Fr. Rooseveltplaats. 

lees verder
17 Juli 2018
Operaplein

Het Operaplein klaar voor de opening!

Na iets meer dan een jaar is het Operaplein bijna volledig afgewerkt en klaar voor de opening. Vanaf vrijdag 20 juli verwelkomt het nieuwe plein dagelijks zo'n 50.000 bezoekers van de stad.
lees verder
4 Juli 2018
Teniersplaats

Nachtwerken Teniersplaats in periode van 4 tot 11 juli

Op de Teniersplaats gaan we de komende week 's nacht enkele werken uitvoeren.
lees verder
28 Juni 2018
Italiëlei

Doorstroming omgeving Italiëlei

Om de doorstroming in de Van Maerlantstraat en Van Aerdtstraat te verbeteren, worden vanaf woensdag 27 juni een aantal rijrichtingen in de zijstraten aangepast. Tegelijkertijd wordt de Paardenmarkt enkelrichting.
lees verder
15 Juni 2018
Italiëlei

Noorderplaats gaat nieuwe fase in

Door bijkomende werken schuift de fasewissel aan de Noorderplaats met een week op. De wissel staat nu ingepland voor 25 juni.

lees verder
12 Juni 2018
Eilandje

Fasewissel kruispunt Mexicostraat - Straatsburgbrug

Eind juni start fase 2 van de werken op het kruispunt. Vooraleer deze werken kunnen starten, dient de aannemer een hoogteverschil op het kruispunt weg te werken. De werken staan ingepland voor het weekend van 22 tem 24 juni. De werken starten vrijdagavond 20 uur en lopen tot maandagochtend 5 uur.

lees verder
12 Juni 2018
Noorderlaan

Nachtelijke werken kruispunt Groenendaallaan - Noorderlaan

Door werken aan de tramwissels op het kruispunt van de Groenendaallaan met de Noorderlaan, zijn bepaalde rijstroken op het kruispunt tijdelijk afgesloten. De werken duren in totaal 5 dagen en worden 's nachts uitgevoerd om de verkeershinder te beperken.

lees verder
12 Juni 2018
Rooseveltplaats

Ingebruikname kwadrant opera

Dinsdag 26 juni neem je de bus richting Turnhout op de nieuwe busperrons naast de Opera.

lees verder