minder hinder

Er worden verschillende voorschriften en acties uitgewerkt om de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Hieronder vindt u een overzicht van deze minder hinder maatregelen.

Bewoners en bezoekers

Tijdens de werken kan je als voetganger en fietser steeds op een comfortabele manier langs de werken. De aannemer moet doorheen de werf steeds een tijdelijk voetpad voorzien.  Ook voor fietsers worden er steeds maatregelen getroffen door middel van tijdelijke fietspaden of alternatieve routes.

Zo blijven ook alle woningen, handelaars en bedrijven voor voetgangers steeds bereikbaar en toegankelijk. Een unieke kans om de werf te voet te ontdekken.

Is je garage of (bedrijfs)parking niet meer bereikbaar door werken? Dan kan je bij het Parkeerbedrijf een minderhinderkaart aanvragen. Dat is een tijdelijke parkeervergunning waarmee je tijdens de werken onbeperkt en gratis kan parkeren in de buurt van je garage of parkeerplaats.

Hier kan je deze kaart aanvragen.

Tijdens de werken zijn steeds het toekomstig aantal rijstroken beschikbaar voor het verkeer, behalve tijdens de aanleg van het Operaplein.

Concreet wil dit zeggen dat je bijvoorbeeld op de Leien nog steeds twee rijstroken in beide richten ter beschikking hebt op het ogenblik dat de werken bezig zijn.  Ook op de Noorderlaan blijven er steeds twee rijstroken in beide richtingen beschikbaar.

Een uitzondering op deze regel is de knip tijdens de aanleg van het Operaplein en de autotunnel eronder.  Gedurende deze periode kan je via de leien niet van noord naar zuid of omgekeerd in de zone tussen de Maria-Theresialei en de Violierstraat.  Op de Italiëlei zelf geldt dit principe wel, ook tijdens de werken aan het Operaplein.

Bekijk voor je vertrekt online je reistijd naar je bestemming. Op Slim naar Antwerpen kan je terecht voor de meest actuele reizigersinformatie. Via de online routeplanner kan je de beste route van en naar de stad bepalen. De handige routeplanner houdt rekening met verschillende vervoersmodi zodat je ook voor een mix van vervoersmiddelen kan kiezen. 

Kom je met de auto?  Zoek via parkereninantwerpen een geschikte parking of bekijk hier een kaart met alle bestaande Park & Rides in en om Antwerpen. Kom je met de trein? Neem hier een kijkje voor interessante aanbiedingen van de NMBS. Met de nieuwe app 'De Lijn' kan je makkelijk je reis op voorhand helemaal plannen.

Kijk ook eens naar de 'Antwerp City Card'. Met deze kaart stap je meer dan dertig musea, kerken en attracties gratis of met een fikse korting binnen. Bovendien krijg je voor de duur van je City Card gratis toegang tot de bussen en trams van De Lijn.

Ring-Ring is de app bij uitstek voor mensen die de fiets gebruiken of dit in de toekomst willen doen. Ring-Ring registreert automatisch fietskilometers en zet die om in punten, die ingeruild kunnen worden voor aanbiedingen bij lokale handelaars. 

Handelaars

Je zaak blijft tijdens de werken bereikbaar voor klanten en bezoekers. De werf zal altijd zo ingericht zijn dat voetgangers overal terecht kunnen.

Ook voor laden en lossen wordt steeds gewerkt aan een passende oplossing. Indien leveranciers tijdens een bepaalde fase toch niet tot aan hun normale laad- en losplaats geraken zal er steeds een alternatieve locatie zo dicht mogelijk in de buurt worden ingericht.

Ondervindt uw zaak hinder van openbare werken in stad Antwerpen? Dan kan u een hinderattest aanvragen. Met dat attest kan u een beroep doen op verschillende steunmaatregelen.

Op de website www.ondernemeninantwerpen.be kan u een overzicht vinden van alle steunmaatregelen waarop u beroep kan doen.  U kan met 1 aanvraagformulier een hinderattest krijgen voor verschillende steunmaatregelen.

Of download de folder met meer informatie.

Bent u al lid van de handelaarsvereniging in uw winkelstraat? Die organiseert activiteiten zoals een braderij, een opendeurweekend of de kerstverlichting in uw straat. Zo promoot u samen met andere handelaars uw winkelstraat bij shoppers.

Slim naar Antwerpen helpt u op weg als u zich wil aansluiten bij een handelsvereniging of er zelf één wil oprichten.

Bij werken in uw straat kan u tijdelijk uw terras niet meer buiten zetten. Wanneer moet u uw terras weghalen? Kan u steun krijgen voor de hinder die dit veroorzaakt? Ontdek de antwoorden op Ondernemen in Antwerpen.

Hoe geraken uw werknemers vlot op het werk? Slim naar Antwerpen ondersteunt u bij het uitstippelen van een duurzaam mobiliteitsbeleid voor uw bedrijf. Word partner van Slim naar Antwerpen en ontdek van welke diensten en producten uw bedrijf kan genieten. Contacteer Slim naar Antwerpen voor meer informatie.